Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kókuszos csavart csiga

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2 dkg friss élesztő
  • 3 ek cukor
  • 5 dl langyos tej
  • 45 dkg liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 3 ek étolaj
  • 2 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 3 db tojásfehérje
  • 12 dkg porcukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2 db kókuszos csoki (50 g) vagy 3 dkg étcsokoládé
  • 1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés

    1. Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a maradék cukrot és tejet összegyúrjuk a liszttel, a tojássárgájával, az étolajjal és a sóval, és tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük. Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, és kb. 60x40 cm-es nagyságú téglalappá nyújtjuk.
    2. A tojásfehérjét vízgőz felett félig felverjük, majd tovább verve kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot és fényes, nem túl kemény habbá verjük. Ezután összeforgatjuk a kókuszreszelékkel és a keményítővel.
    3. A tészta felére hosszában rákenjük a kókuszos habot, megszórjuk a feldarabolt csokoládéval, az üresen hagyott részt pedig ráhajtjuk a töltelékre. Az így kapott tésztából egy éles késsel vagy pizzavágóval kb. 2 cm-es csíkokat vágunk, a csíkokat megcsavarjuk, és feltekerjük csigaformára.
    4. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük enyhén felvert tojással, és további fél órát kelesztjük.  180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

    FAHÉJAS TEKERCS (CSIGA) >>> 

    KLASSZIKUS KAKAÓS CSIGA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin