Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók

  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1,5 l csirkehúsleves-alaplé
  • 3 db zsenge sárgarépa (szeletelve)
  • 30 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 6 db gomba
  • 3-4 ág friss tárkony (+ a tálaláshoz)
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 ek liszt
  • 1 db citrom

Elkészítés

    1. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a sózott, felkockázott csirkemellet, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, beletesszük a megtisztított, feldarabolt sárgarépát, a zöldborsót, megsózzuk, és közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a gyökérzöldség roppanósra puhul (kb. 10 perc).
    2. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott gombafejeket, a tárkony lecsipkedett, felaprított leveleit, és tovább főzzük a levest, amíg a hús és a zöldségek teljesen meg nem puhulnak (kb. 5 perc).
    3. Simára keverjük a tejszínt a liszttel, továbbá egy kevés levessel, majd apránként a fazékba csorgatjuk, és forralunk rajta egyet. Ha szükséges, ismét sózzuk meg. Végül belefacsarjuk a citrom levét. Egy kevés, frissen aprított tárkonnyal megszórva tálaljuk. Friss kenyér illik hozzá.

    9 LAKTATÓ RAGULEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK! >>> 

    11 MENNYEI RAGULEVES A KLASSZIKUSTÓL A VEGETÁRIÁNUSIG! >>> 

    MEGFIZETHETŐ, LAKTATÓ ÉS GYORS! TÁRKONYOS CSIRKERAGULEVES >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin