Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vajjal, majd váltva, óvatosan hozzákeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét és a lisztet.
Ezután a tésztát kettéosztjuk, egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másikba a kakaót.
Kivajazott, lisztezett tortaformába simítjuk a vaníliás tésztát, rátesszük és többé-kevésbé elsimítjuk rajta a cseresznyedzsemet, majd a kakaós tészta következik. Közepes lángon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral finoman meghintve, szeletekre vágva, esetleg tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre