Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Isteni diótorta

75 perc
bonyolult
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 4 evőkanál lisztet összekeverek 4 evőkanál darált dióval egy kis mokkáskanál sütőporral. Kimérek 12 dkg kristálycukrot. A 6 tojást egyesével különválasztom sárgájára és fehérjére. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Egy nagyobb tortaformát sütőpapírral bélelek ki.
  2. Egy nagy tálba teszem a tojásfehérjéket és csipet sóval kicsit felverem, majd folyamatosan beleszórok 6 evőkanál cukrot és kemény habbá verem.
  3. Ezután kisebb fokozatra állítom a habverőt, a felvert habhoz keverem a tojássárgákat, majd amikor jól elkeveredett, beleteszem a lisztes-diós keveréket is. Átkeverem és a sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
  4. Beteszem az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütöm.
  5. Egy kisebb lábasban 3 evőkanál lisztet simára keverek 6 dl tejjel és 2 evőkanál cukorral. Felteszem a tűzre és felforralom, hogy jó sűrű legyen, majd hagyom kihülni!
  6. 10 dkg vajat habosra keverek 8 dkg cukorral. Beleteszek 1 csomag vaníliás cukrot és ezután kikeverem a felfőzött, kihűlt lisztes péppel, majd belekeverem a darált diót, amiből azért egy kicsit hagyok a díszítéshez!
  7. A diós piskótát három egyenlő részre vágom. Megkenem krémmel, majd mehet a következő piskótalap, krém, végül az utolsó lap piskóta! A maradék diós krémmel megkenem a torta tetejét és oldalait. A maradék darált dióval megszórom a torta tetejét. Díszítem, és hűtőbe teszem.

Megjegyzés

Ez a torta különösen kedves nekem,mert a lányommal közösen készítjük névnapunkra ,és karácsonykor minden évben. - szisz1969

Ezek is érdekelhetnek