Elkészítés: Megpirítunk 20-25 dkg darált diót.
5 tojásból piskótát sütünk, a következő módon: a tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, utána belekeverünk 10 dkg pirított, darált diót, a lisztet, a sütőport, a vizet. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habját. Kikent, lisztezett kerek tortaformában 180 fokon, 20-25 perc alatt (légkeveréssel) kisütjük. Kihűlés után lapjában félbevágjuk.
Amíg sül a piskóta, 4 dl tejjel felfőzzük a pudingport. Belekeverjük a vajat, így nem bőrösödik, s kezelhetőbb marad. Félretesszük.
A főzött krémhez 2 dl tejből, 3 evőkanál lisztből, 1 csomag vaníliáscukorral sűrű krémet főzünk, kihűtjük, és 5 dkg vajjal habosra keverjük.
A torta összeállítása: Az alsó piskótalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, rákenjük a kihűlt csokipuding felét, kirakjuk babapiskótával vagy piskótatallérral, megszórjuk a maradék pirított dióval, rákenjük a maradék pudingot. Ezután befedjük a másik tortalappal, rákenjük a fehér főzött krémet. A tetejét dióval díszítjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta megpuhuljon benne. Felnőtteknek készült verzióban tojáslikőr is kerülhet a fehér krémbe.
A csatolt fotón szereplő változatban a főzött krémet összekevertem a pudingporral, így talán még finomabb (tojáslikőrös verzió), de kevésbé mutatós. És hogy miért brazil? Én így ismerem, brazil dióval még nem próbáltam...