Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi paradicsomszósz

default user icon

Hozzávalók

  • olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db szárzeller (friss)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz paradicsomkonzerv (darabolt)
  • bazsalikom

Elkészítés

    1. Olívaolajon megdinszteljük a meghámozott, felaprított vöröshagymát. Utána hozzáadjuk az apróra vágott zellert, majd néhány perc múlva a meghámozott, felaprított fokhagymát is. Megsózzuk, megborsozzuk és folyamatosan kevergetve pároljuk, pirítjuk, hogy ne égjen oda.
    2. Felöntjük a paradicsommal, újra sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadunk egy pici vizet is. Ezután alacsony lángon főzzük legalább egy órán át. Ha szükséges, még adhatunk hozzá egy kevés vizet félidőnél. A végére már csak a felaprított bazsalikom maradt, amit egyenletes mozdulatokkal keverünk hozzá. 

    Nézd meg videón is, hogyan készül a házi paradicsomszósz >>>

    GOMBÁS SZÓSZ TÉSZTÁHOZ >>> 

    BARBECUE SZÓSZ SÜLT HÚSOKHOZ >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin