Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Ha imádod a pizzát, de nem jött be a karfiolalapú verzió, próbáld ki ezt a diétás alaptésztát. Finom, puha, és pillanatok alatt elkészül!
Gondoltad volna, hogy az ikonikus olasz ételt tölcsérből is eheted? Az olaszországi KonoPizza szó szerint formabontó találmánya hagyományos pizzatésztából áll, hagyományos feltétekkel, csak épp tölcsér alakban.
SÁNDOR ADRIENN
A ketchup manapság már a legtöbb konyha és étterem egyik elengedhetetlen kelléke. Szinte biztos, hogy a francia pirítós tetején, a hot dogban vagy a hamburgerben is találkozhatunk vele, de a sülkrumplit is sok esetben feldobja. Azt azonban tudtad, hogy a ketchup eredetileg még hírből sem ismerte a paradicsomot?
A gasztronómiában az instant kávéporok használata a kávéfőzésen túl is ismert, de alkalmazásuk általában a desszertekre (például fagylalt, tiramisu) korlátozódik. Nem árt azonban megjegyezni, hogy ezek a granulátumok meglepően ízletes kiegészítői kedvenc tésztáravalónknak, a paradicsomszósznak.
Tóth-Nacsa Ágnes
Videó
Ha egy tökéletes házi pizzára vágysz, nem csak a tésztán múlik a végeredmény. A paradicsomos szósz minősége, ami a tetejére kerül alapként, egyáltalán nem mellékes, sőt! A receptek a pizzaszósz elkészítésének leírásakor általában beérik a hozzávalók felsorolásával, nem igazán foglalkoznak velük behatóan, pedig a lényeg a részletekben rejlik.
Baloghné Kele Judith
A paradicsomszósz egy olyan alapanyag, ami nélkül sokan el sem tudnák képzelni az életüket. És nem csak az olaszokra gondolunk, akiknek specialitása az érett paradicsomból készített mártás, hanem bizony például édesanyákra is a világ minden tájáról, akik nem tudnak elég hálásak lenni ezért a savanykás szószért, ami a legtöbb gyerek kedvence!
PATAKY KRISZTINA
Ha szereted a töltött paprikát, próbáld ki Gáspár Bea verzióját is, aki kaliforniai paprikába tölti a darált húsos tölteléket. Videón mutatjuk a receptet!
Sümegh Réka, az itáliai friss tészták szerelmese az elmúlt években azért utazta be egész Olaszországot, hogy az adott környék friss tésztájának elkészítését, annak minden csínját-bínját maradéktalanul elsajátítsa, tudását pedig megossza veletek is, Mindmegette olvasókkal. Legfrissebb videósorozatunkban Réka isteni olasz kajákat fog nektek főzni, közben pedig elárul néhány praktikát is, hogy könnyebben menjen a tésztakészítés. A mai epizódban gnudit, azaz ricottából készült spenótos gombóckákat készt, házi paradicsomszósszal alaposan nyakonöntve!
DÖMÖTÖR VIOLA
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!
Aki egy picit is otthonosan mozog a konyhában, az jól tudja, hogy nagy előny, ha jól ismeri a házi paradicsomszósz elkészítését. Hogy miért? Mert nem csak a húsgombócokhoz, spagettihez, vagy a pizzatészta megkenésére használható, de akár mártogatósok mellé is kiváló lehet. Most megmutatjuk, hogyan készítsd el a tökéletes házit, ami simán veri bolti társait.
Stern Ágnes
A paradicsomszósz nagyon finom és rengetegféle ételt lehet készíteni belőle egyszerűen. A konzervált paradicsomnak is több fajtája van, máris mutatjuk, miben különbözne és adunk néhány ötletet arra, hogy melyiket mire használhatod.
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Orbán - Marosi
Kezdő pizzamesterek egyik kelléke lehet a bolti pizzakrém. Ez egy fűszerezett paradicsomkrém, amit alaposan tartósítanak. Megnéztük, akad-e közöttük ehető darab.
Ilyen tésztát még biztosan nem ettél! Gondoltad volna, hogy mozzarella sajtból és tojásból tökéletes pasztát készíthetsz? Ha nem hiszed, járj utána. Pontosabban nézd meg ezt a videót!
Török Zsuzsa
Veselkedj neki bátran, ha kipróbálnád az olasz "mammák" vagy éppen a csodálatos Sophia Loren receptjeit!