Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: paradicsomos-mozzarellás töltött párnák - pofonegyszerűen!

default user icon
MME
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A igazi klasszikusok, mint a grízes tészta , a nagyi madárteje és palacsintája után jöhet valami modernebb, egyszerűbb tétel, amihez a fő alapanyagot, a kelt tésztát nem magunk készítjük, hanem szépen leemeljük a boltban a hűtőpolcról. Isteni finomságok születhetnek belőle, édesek és a sósak - most egy pizzahelyettesítő sós süti következik, ami egy adag friss salátával jóféle vacsora is lehet! 

Hozzávalók:

40 dkg konyhakész pizzatészta
2 db paradicsom
1 csomag (120 gramm) pizzamozzarella
1 üveg kész paradicsomszósz
1 csokor bazsalikom

Elkészítés:

1. A konyhakész pizzatésztát kitekerjük. Egy nagyobb pogácsaszaggatót - vagy ha nincs ilyenünk, egy vékonyabb falú üdítős pohár is tökéletes - lisztbe mártunk, és a segítségével  kb. 7-8 cm-es köröket vágunk ki a tésztából. A műveletek között minden alkalommal mártsuk lisztbe a szaggató eszközt, hogy ne tapadjon rá a tészta.

2. A paradicsomokat megmossuk, majd a mozzarellával együtt, egy éles késsel felkarikázzuk.

 

 

 

3. Megkenjük paradicsomszósszal a tésztaköröket, majd elrendezzük rajtuk a paradicsom- és a sajtkarikákat úgy, hogy a széleken legalább 5-8mm maradjon a szabadon. A bazsalikomot megmossuk,  és felaprítjuk úgy, ahogy anyukánk a petrezselymet szokta: összefogunk pár levelet, és a lehető legkeskenyebb csíkokra vágjuk. Ha ezzel meg vagyunk, a töltelékre hintjük.

4. Félbehajtjuk a tésztaköröket úgy, hogy teljesen befedjék a tölteléket, a széleket pedig körben, alaposan összenyomjuk egy villa segítségével, hogy a szósz ne folyjon ki.

5. A töltött párnákat egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük, és 220 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre - lásd a képen - sütjük, kb. 10 perc alatt. Hagyjuk kissé hűlni, majd a maradék fűszeres paradicsomszószt egy tálkába öntjük, és mártogatósként azzal tálaljuk.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: GYÜMÖLCSÖS MORZSASÜTI LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE >>> 
FAPADOS FŐZŐISKOLA: TEPSIS CSIRKE LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE >>> 
FAPADOS FŐZŐISKOLA: HÉJÁBAN SÜLT BURGONYA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 
Még több fapados recept itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss