Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sűrített vagy darabolt - Melyik paradicsomból mit főzhetsz?

A paradicsomszósz nagyon finom és rengetegféle ételt lehet készíteni belőle egyszerűen. A konzervált paradicsomnak is több fajtája van, máris mutatjuk, miben különbözne és adunk néhány ötletet arra, hogy melyiket mire használhatod.

darabolt paradicsom

Ha ilyet veszünk, akkor a héj nélküli, egész, vagy már fel is aprított paradicsomot találjuk a konzervdobozban, paradicsomlébe áztatva. Ez remekül felhasználható mártások, szószok, tartalmas levesek, paradicsomos darált húsos ételek és általában hosszabb párolást igénylő ételek készítésénél.

Készülhet belőle például bolognai-szósz. Ha van otthon darálthúsod is a paradicsomkonzerv mellett, akkor roppant egyszerűen elkészítheted. Maximum fél óra alatt kész. Íme a bolognai spagetti alapreceptje!  

Sűrített paradicsom

A hámozott és mag nélküli paradicsomot először passzírozzák, majd besűrítik (a sűrítés foka különböző lehet, erről a csomagoláson tájékozódhatunk). Ez a fajta konzerv különösen ajánlott az olyan szószokhoz, mint például a Salsa-szósz. Eheted pirítóssal, abonettel, sült krumplival, ahogy a kedved tartja.

Passzírozott paradicsom

A befőzött paradicsompüré nagyon jól használható levesek, hígabb paradicsomos ételek készítéséhez. Általában üveges kivitelben kapható.

Jól jöhet például a paradicsomleves elkészítéséhez. A paradicsomlevest szinte mindenki szereti és egyáltalán nem nagy ördöngősség elkészíteni. Persze betűtésztával az igazi.

BETŰTÉSZTÁSTÓL A TORTELLINISIG: 11 BOMBAJÓ PARADICSOMLEVES RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>

Konyhakész paradicsomszószok

Ezekkel van a legegyszerűbb dolgunk, konzervben, vagy üvegben kaphatóak. Szinte semmit nem kell csinálni velük, hiszen már tartalmaznak fűszereket, esetleg hagymát. Nagyon gyorsan varázsolhatunk ételeket a segítségével.

ÍGY KÉSZÜL AZ IGAZI OLASZ PARADICSOMSZÓSZ: 6 EGYSZERŰ LÉPÉS + 3 EREDETI RECEPT! >>> 

9 LAKTATÓ PARADICSOMOS FOGÁS, AMIT TE IS EL AKARSZ KÉSZÍTENI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss