hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a tökéletes pizzaszósz titka!

default user icon
MME
Ha egy tökéletes házi pizzára vágysz, nem csak a tésztán múlik a végeredmény. A paradicsomos szósz minősége, ami a tetejére kerül alapként, egyáltalán nem mellékes, sőt! A receptek a pizzaszósz elkészítésének leírásakor általában beérik a hozzávalók felsorolásával, nem igazán foglalkoznak velük behatóan, pedig a lényeg a részletekben rejlik.

Ha magad szereted otthon összeállítani, majd megsütni kedvenc pizzád, akkor a következő lépés, hogy a szószt is te készíted el. Ehhez a receptet most Mark Moriarty séf szolgáltatja, aki egyébként 2016-ban az S. Pellegrino Young Chef nevű szakácsversenyen bezsebelte a világ legjobb fiatal séfje címet.

Véleménye szerint a paradicsomszósz leginkább az ízes, friss paradicsomon, a gazdag fűszerezésen és a fokhagymán alapul. Ráadásul van még egy plusz érv a recept mellett; nemcsak frissen fogyasztható, de le is fagyasztható. Ennek köszönhetően később is simán előkaphatsz belőle egy üveggel a mélyhűtőből.

Hozzávalók:

  • 50 dkg datolya- vagy koktélparadicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 2 csipet tengeri só
  • 1,5 evőkanálá sherryecet
  • 2-3 csipet porcukor
  • 0,5 evőkanál paradicsomszósz
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. 50 fokra előmelegítjük a sütőt. Addig a paradicsomokat félbevágjuk, majd egy tepsibe pakoljuk őket. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk, majd a cukrot is a tetejére szórjuk egyenletesen elosztva.
  2. A paradicsomdarabokra pakoljuk a fokhagymát, a friss kakukkfüvet is, aztán meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Azért, hogy a paradicsom íze még intenzívebb legyen, 8 órára az előmelegített sütőbe tesszük.
  3. 8 óra elteltével a tepsit kivesszük a sütőből, a kakukkfű szárait eltávolítjuk úgy, hogy a fűszert előtte visszamorzsoljuk róla a sült paradicsom tetejére. Ezután a tepsi tartalmát egy turmixgépbe tesszük a fokhagymákkal együtt, amiről előtte eltávolítjuk a héját.
  4. Ezután nincs más dolgunk, mint pépesíteni, közben pedig kóstolást követően ízlés szerint sózni, ha szükséges. Végül a sherryecettel együtt készre turmixoljuk.

Ha egy jó pizzatésztára is szükséged lenne

Kemence nélkül is fantasztikusan finom pizzát süthetsz otthon, ha tudod a módját. Beavatunk minden titokba, és ezentúl nem kell attól tartanod, hogy hidegen hozza a futár. 

Ha a kelt tészta készítése nem áll tőled távol, akkor a házi pizzatésztát is simán kirázod a kisujjadból. Bármennyire is furcsa, de sokan úgy tartják, hogy valamilyen különleges képességre van szükség ahhoz, hogy saját házi tésztát készíts. Pedig bárki, aki csak egy picit is jártas a konyhában, nyugodtan nekiláthat, az alábbi recepteknek köszönhetően pedig biztosan sikered lesz.

Használd az alábbiak valamelyikéhez a fent bemutatott paradicsomos pizzaszószt, és akkor soha többé nem fogod rendelni, de még az előrecsomagolt bolti alapokat is nagy ívben kerülni fogod. Ezek után pedig nincs más dolgod, mint ízlés szerint kiválasztani a számodra megfelelő feltétet, majd élvezni a végeredményt.

EGYSZERŰ PIZZATÉSZTA >>>

 

VILLÁMGYORS PIZZATÉSZTA (BÖGRÉS RECEPT) >>> 

 

A 8 LEGJOBB PIZZATÉSZTA ALAPRECEPT - PRÓBÁLD KI MINDET! >>> 

 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss