Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gluténmentes, élesztőmentes pogácsa

Hozzávalók

  • 25 dkg hajdinaliszt
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk só

Elkészítés

    1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a vajat és a tejfölt, és gyúrd össze a tésztát. Ha szükséges adjunk még hozzá annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ha kész, néhány órára, vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük a tészát.
    2. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és kiszaggatjuk a pogácsákat. A tepsiben hagyjunk helyet a pogácsák között. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük a pogácsákat.

    GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOK  >>> 

Megjegyzés

Ez egy nem olyan régi kísérletem eredménye és a férjemnek nagyon ízlett. :) Gyorsan, könnyen el lehet készíteni. Természetes alapanyagokból készül és nem valamilyen adalékokkal előállított lisztkeverékből. A tészta szépen összeáll és jól kezelhető.

vitaik
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin