Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Garnéla kókuszos bundában

MME MME
4.3/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg közepes méretű garnélarák
  • 1 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • A bundához:
  • 2 tojás
  • 1 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
  • 10 dkg liszt
  • kókuszreszelék
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A tálaláshoz:
  • édes chiliszósz

Elkészítés

Elkészítés: A konyhakész garnélákat meglocsoljuk a citromlével, majd a zúzott fokhagymával és kevés sóval összeforgatjuk.

A bundához a tojásból, a lisztből, csipet sóval és a szódavízzel hígabb palacsintatésztát keverünk, és annyi kókuszreszeléket adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű tésztát keverünk.

A garnélákat megmártjuk a masszában, és forró olajban pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Forrón tálaljuk, édes chiliszószt kínálunk mellé.

Ezek is érdekelhetnek