Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos meggytorta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 db L-es tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg (rétes) liszt
  • 3 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál olaj
  • pici só
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • reszelt citromhéj
  • 1 dl tojáslikőr
  • 25 dkg vaj
  • Valamint:
  • 40 dkg meggy
  • 1 csomag expressz tortazselé
  • 3 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A meggyet magozzuk ki, felezzük, szűrőbe téve csöpögessük ki.

A tésztához a tojásokat a cukorral és egy csipet sóval a robotgép legmagasabb fokozatán sűrű, habosra keverjük (kb. 5-6 perc). A legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a lisztet, az olajat és a kókuszreszeléket.

Sütőpapírral kibélelt 24 cm-es kapcsos tortaformában 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. A formában kihűtjük, a papírt lehúzzuk, és keresztben kettévágjuk.

A krémhez a tejben főzzük sűrűre a pudingot a cukorral, vízfürdőben kevergetve hűtsük ki.

A vajat keverjük habosra, a pudinggal apránként keverjük össze, keverjük bele a likőrt és a reszelt citromhéját. Tegyük a krémet a fagyasztóba kb. 15 percre.

Az alsó tésztalapot tegyük vissza a kapcsos formába, kenjük rá a krém felét, és rendezzük el rajta a meggy felét. Fedjük le a másik lappal, vonjuk be a maradék krémmel (keveset hagyjunk az oldalára), és rakjuk ki a tetejét a maradék meggyel.

Tegyük a tortát 1 órára a hűtőbe.

Készítsük el a tortazselét az utasítás szerint, locsoljuk a meggyre, és tegyük vissza a tortát a hűtőbe rövid időre.

A forma oldalát kapcsoljuk le, a félretett krémmel vonjuk be az oldalát, nyomkodjuk rá a kókuszreszeléket, és tálalhatjuk, de jobb, ha előző nap elkészítjük, mert úgy az ízek összeérnek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss