Elkészítés: A lisztet a száraz összetevőkkel (sütőpor, fűszerek) jól elkeverem.
Az olajjal egyenlő mennyiségű gyümölcslevet és a tojás sárgáját (ha tettünk bele) habverővel jól felverem (ettől könnyű lesz a tészta).
Az összes komponenst (előbbi két keverék, maradék gyömölcslé, vanília) összekeverem, laza, de gyúrható, kissé ragadós tésztát kapok.
Lisztes kézzel kb. ujjnyi vastag pogácsákat csinálok (lehet nyújtani + szaggatni is).
Sütőpapíron, előmelegített sütőben 5. lángon (kb. 120 fok) aranybarnára sütöm.
Házi lekvárral, gyümölccsel érdemes fogyasztani! Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre