Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finom kalács (élesztőmentes, tejmentes, cukormentes, tojásfehérje-mentes, búzaliszt-mentes)

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a száraz összetevőkkel (sütőpor, fűszerek) jól elkeverem.

Az olajjal egyenlő mennyiségű gyümölcslevet és a tojás sárgáját (ha tettünk bele) habverővel jól felverem (ettől könnyű lesz a tészta).
Az összes komponenst (előbbi két keverék, maradék gyömölcslé, vanília) összekeverem, laza, de gyúrható, kissé ragadós tésztát kapok.

Lisztes kézzel kb. ujjnyi vastag pogácsákat csinálok (lehet nyújtani + szaggatni is).

Sütőpapíron, előmelegített sütőben 5. lángon (kb. 120 fok) aranybarnára sütöm.

Házi lekvárral, gyümölccsel érdemes fogyasztani! Jó étvágyat!

Megjegyzés

Lehet variációkat készíteni más gyümölcslével és más fűszerekkel, vagy meg lehet tölteni a tésztát lekvárral kevert mákkal, vagy egész gyümölcsökkel, de nagyon leves gyümölcsök esetében érdemes alájuk kis grízt szórni.

Tej-, tojásfehérje-, élesztő- és búzaérzékenyek - mint én - is fogyaszthatják, cukorbetegek pedig korlátozott mennyiségben, mivel direkt cukor nincs benne. - anyofa

Ezek is érdekelhetnek