Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Emeletes túrós-eper krémes torta

120 perc
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • A nagyobb tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek kristály cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A kisebb tésztához:
  • 4 db tojás
  • 4 ek kristálycukor
  • 4 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 0,5 kg túró
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 20 dkg porcukor
  • 4 ek eperlekvár
  • A díszítéshez:
  • 3 dl habtejszín

Elkészítés

  1. A tortát két méretű tortaformába fogjuk elkészíteni: a nagyobb forma: 26 cm, a kisebb forma: 22 cm.
  2. A tésztákhoz a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd zsírozott, lisztezett tortaformákban 160 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez a túrót az eperlekvárral, a porcukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, majd a 3 dl habtejszínnel habosra keverjük.
  4. A díszítéshez felverjük a tejszínhabot.
  5. A krémet 3 részre osztjuk, a tésztákat ketté vágjuk, és megtöltjük vele a lapokat.
  6. A tortát kívülről bevonjuk a sima tejszínhabbal, majd tetszés szerint díszítjük a tortát.

 MÉG TÖBB ISTENI TORTA RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss