Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártejtekercs (gluténmentes)

60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforralunk 4 dl tejet a felhasított és kikapart vaníliával. A maradék tejet csomómentesre keverjük a pudingporral, a porcukorral és a tojások sárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A forró tejhez folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket, és nagyon kis lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és még forrón belekeverjük a beáztatott, majd felmelegített zselatint, és rögtön beleforgatjuk a tojáshabot is. Ezután langyosra hűtjük.
  3. A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd ezzel tovább verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját is, ezzel is elkeverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk, és a lisztet is belekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát, és 180 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben 8 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, megtöltjük a krémmel, és feltekerjük. Ha háromszögletűre szeljük, a képen látható módon rendezhetjük tálra. Enyhén porcukrozva kínáljuk.

Megjegyzés

Egy pihepuha tortaszelet belefér, az ünnepi ebéd után? Olyan, mintha a madártejbe harapnánk bele! És gluténmentes! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss