Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes karácsonyi torta (haltorta)

60 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A muffinokhoz:
  • 14 dkg vaj (olvasztott)
  • 12 dkg eritrit vagy cukor
  • 2 db tojás
  • 18 dkg rizsliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl presszó kávé
  • A kis tortához:
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor vagy eritrit
  • 4 ek rizsliszt
  • A torta krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek kakaópor
  • A díszítéshez:
  • 4 dl tejszínhab
  • ételfesték (elhagyható)
  • 1 db pillecukor

Elkészítés

  1. A muffinformákat kibéleljük papírkapszlikkal. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A vajat a tojással és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a kávét és a tejet, és a sütőporral elvegyített rizslisztet is.
  2. Mindegyik muffinkapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, majd egy-egy kocka csokit teszünk, végül a maradék masszával befedjük.160- fokra előmelegített sütőben, légkeverés mellett megsütjük, 20 perc alatt.Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk, a cukrot/eritritet és a tojások sárgáját is, majd óvatosan a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben - légkeveréses sütőben, 180 fokom három, kb. 15 cm átérőjű, kör alakú piskótát sütünk. (Természetesen tortaformában is süthető, nekem nincs akkora tortakarikám).
  4. Amíg sül a piskóta, egy robotgép segítségével a vajat a porcukorral habosra keverjük, végül hozzáadjuk a kakaóport is.
  5. A krémmel rétegelve megtöltjük a piskótalapokat, majd az így összeállított tortácskánkat 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Ha kellőképpen lehűlt, középen kettévágjuk, majd a muffinokkal vegyesen összeállítjuk belőlük a halformát. Végül, ízlés szerint, felvert és ételszínezékkel megfestett tejszínhabbal díszítjük.

 

Megjegyzés

Én gondoltam azokra is, akik ódzkodnak a hal ízétől! Ez garantáltan nem hal ízű - és gluténmentes! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss