Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Farsangi fánk túróval töltve

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor a hintéshez
  • 3 tojás sárgája
  • 3 cl rum
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 10-15 dkg cukor
  • mazsola
  • ízlés szerint reszelt citromhéj

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt 1 dl cukrozott tejben felfuttatom. A liszttel, 4 dl tejjel, a cukorral, 3 tojás sárgájával közepesen kemény tésztát keverünk, közben hozzáadjuk a rumot és az olvasztott vajat is. Addig dagasztjuk, amíg a táltól el nem válik a tészta.

    Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

    Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk.

    A töltelékhez a túrót, tojást, cukrot, mazsolát, citromhéjat összekeverjük.
    Teáskanálnyi túrót teszünk a fánkok egyik felébe,majd a másik felét ráborítjuk (olyan lesz, mint a félhold).

    Nem túl forró olajban sütjük fedő alatt. Ha pirul, a másik oldalára fordítjuk, de azt már fedő nélkül sütjük.

    Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin