Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű burgonyás fánk

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 szem burgonya
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dl langyos tej
  • 7 dkg margarin
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2 evőkanál liszt
  • fél evőkanál cukor
  • étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk és puhára főzzük, majd összetörjük, megvárjuk, hogy kihűljön, majd hozzátesszük a margarint, 1 teáskanál sót és a tojás sárgáját, a cukrot, 1 dl tejet, 1 csomag élesztőt és 2 evőkanál lisztet. Figyelni kell, hogy a tészta állaga lágy legyen, kb. 30 percig letakarva hagyjuk kelni.

    Miután megkelt, lisztbe mártott pohárral szaggatjuk, majd egyből forró olajban sütjük. Lekvárral vagy pudinggal tölthetjük, porcukorral hintve tálaljuk. Jó étvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

nagyneaniko
Nem kevés a 2 evőkanál liszt?

Hasonló Receptek

Magazin