Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csekonics kalács csokoládémázzal

MME MME
1 5/5
45 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. Egy őzgerincformát kikenünk olajjal és beszórjuk liszttel.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a mézzel, majd állandó keverés mellett lassanként hozzáöntjük az étolajat. A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A habot és a lisztes keveréket felváltva, óvatosan adjuk a tojássárgája-keverékhez.
  3. A masszát formába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd kiborítjuk a formából.
  4. A tészta tetejét bekenjük baracklekvárral, majd bevonjuk csokoládémázzal (az étcsokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vizet, majd a vajat). Dermedés után szeleteljük.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss