Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés keksz

35 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval és a kakaóval. A csokoládét beletördeljük egy fém tálba, hozzáadjuk a felkockázott vajat, majd gőzfürdő felett felolvasztjuk.
  2. Amikor teljesen felolvadt, levesszük a gőzfürdőről, hozzáadjuk a rumaromát, és hagyjuk éppen csak langyosra hűlni. (A rumaroma el is hagyható.)
  3. A porcukorhoz hozzáadjuka a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd keverjük habosra. Ezután hozzákeverjük a visszahűtött vajas csokoládét, majd hozzászitáljuk a lisztes keveréket, és simára keverjük. (Egy lágyabb masszát fogunk kapni.)
  4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd fagylaltos kanállal, egymástól távolabb, ráadagoljuk a csokis masszát. (Bőven hagyjunk köztük helyet mert rögtön szétterül a massza. Nekem 2 tepsire fért el ez a mennyiség.)
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk kihűlni. 

Megjegyzés

A keksz kívülről finom ropogós, a belseje viszont finom puha. Kekszes dobozban pár napig tárolhatjuk, persze ha addig kitart, mert nagyon finom a sok csokoládéval. A receptben írt mennyiségből kb. 16 db keksz lesz. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek