Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyapüréleves

default user icon
2 4/5

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya,
  • 5 dkg speck sonka vagy szalonna,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 húsleveskocka

Elkészítés

    A speck sonkát vagy szalonnát csíkokra vágjuk és száraz serpenyőben megpirítjuk. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradákot lecsöpögtetjük. A meghámozott, kockára vágott burgonyát 8 dl vízbe tesszük és belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockát. Fedő alatt megfőzzük. A levest összeturmixoljuk, majd liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Végül belekeverjük a hideg vajat is. A burgonyapürélevest kitálaljuk és megszórjuk a sült sonkadarabokkal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Vasmadár
Ha kapros teföllel és liszttel habarjuk be még finomabb!
...é...
Én nem így készítem, báraz tejfölös burgonyaleves tojással. A lényeg, hogy a krumplit sós babéros fokhagymás vízben megfőzöm. Egy gyenge pirospaprikás rántást készítek, és hagyom hogy összeforrjon. A rántás után beleütök egy pár darab - tojást - ekkor már mérséklet lángon főzöm - vigyázva, hogy szépen egészben megmaradjon, majd kb. 10-15 perc elteltével tejfölt keverek ki egy pici sóval, némi levet merítek hozzá és beleöntöm a levesbe. Innentől Kb. még 2-3 percig forralom.

Hasonló Receptek

Magazin