Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bárányhúsos burek

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 45 dkg bárányhús
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 fej hagyma felszeletelve
  • 2 kávéskanál paradicsompüré
  • 2 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál szárított menta
  • 50 dkg leveles tészta
  • 1 tojássárga
  • 1-2 evőkanál szezámmag
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A bárányhúst apróra vágjuk. A vajban megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a bárányhúst, lepirítjuk, belekeverjük a paradicsompürét és a cukrot, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.

    Előmelegítjük a sütőt 180C fokra. A húst leszűrjük, a levét félretesszük, a húshoz keverjük a mentát.

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, 10x10 cm-es lapokra vágjuk. Mindegyikre teszünk egy kanálnyi húsos ragut, majd félbehajtjuk a tésztát, a széleket lenyomkodjuk villával vagy ujjbeggyel. Megkenjük tojássárgával, megszórjuk szezámmaggal.

    Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és kb. 35 perc alatt megsütjük.

    A félretett szaftot beforraljuk, és a kisült tésztabatyuk mellé kínáljuk szószként.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin