Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Aszús-szőlős sajttorta pohárban

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg durvára tört édes keksz
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 50 dkg mascarpone (vagy más natúr krémsajt)
  • 20 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1/2 citrom lereszelt héja és leve
  • 0,5 dl aszú bor
  • 1 rúd vanília
  • 1/2 fürt kékszőlő
  • 3 dkg mazsola
  • cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A durvára tört kekszet és diót összedolgozzuk. A mazsolát beáztatjuk az aszúba.

    Egy keverőtálban elkészítjük a krémet. A mascarponéba belereszeljük a citromhéjat, majd hozzákeverjük a citrom levét is. Egy rúd vaníliát kettévágunk, kikaparjuk belőle a magokat, a krémhez adjuk. A mazsolát kivesszük az aszúból, és kinyomkodás nélkül a krémhez keverjük. A tojásokat a cukorral vízgőz felett habbá verjük, végül óvatosan beleforgatjuk a mascarpone krémbe.

    A mazsolás mascarpone krémet az édes-diós keksszel és kékszőlővel rétegezve a poharakban elosztjuk.

    A krém tetejére egy serpenyőben cukrot karamellizálunk, rádobjuk a félbevágott szőlőszemeket. Alaposan átforgatjuk, majd meglocsoljuk a maradék aszúval, és ezzel is pároljuk 1-2 percet.

    A szőlőt a pohárkrém tetejére rendezzük, majd a kész pohárkrémet 1-2 órát a hűtőben állni hagyjuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin