Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 hiba, amit elkövethetsz sütés nélküli sajttortánál

Elronthatatlannak mondják, mégis megesik, hogy egy jelentéktelennek tűnő hiba miatt élvezhetetlen lesz a végeredmény. Segítünk, hogy ne bakizz.
1. Puha kekszalap

Akkor se süsd meg, ha ropogósra szeretnéd! Sütéskor ugyanis a normál tésztákhoz képest tekintélyes mennyiségű zsiradék megolvad, és menthetetlenül szétáztatja a kekszalapot. (Akkor is, ha a receptben előírtnál kevesebb vajat vagy kókuszzsírt dolgozol bele.)
Ezt csináld: Használj a háztartási keksznél durvábbra morzsolt Graham- vagy zabkekszet, továbbá az alapot legalább 10 perccel a krém rátöltése előtt tedd be a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

SAJTTORTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

2. Híg töltelék

Ne keverd túl! A folyósan lágy krém a kívánatosnál jobban felpuhítja a kekszalapot.
Ezt csináld: Használj szoba-hőmérsékletű krémsajtot, amelyet robotgéppel vagy kézi habverővel rövid idő alatt simára keverhetsz anélkül, hogy az emulzió szétesne.

16 TIPP A TÖKÉLETES SAJTTORTÁHOZ >>>

3. Csomós krém

A túlságosan hideg krémsajt vagy mascarpone miatt csomós lehet a töltelék.
Ezt csináld: Kb. egy órával a felhasználás előtt vedd ki a hűtőből, bontsd ki a csomagolásából és kockázd fel, hogy gyorsabban szoba-hőmérsékletűre melegedjen.

SAJTTORTA, AMIT AZONNAL EL AKARSZ KÉSZÍTENI - VIDEÓ! >>>>

4. Nehezen szeletelhető állag

A kész tortát csak a töltelék megdermedése után lehet szabályos szeletekre vágni.
Ezt csináld: Hűtsd legalább 4 órát a frigóban. Még jobb, ha egész éjszaka ott hűsöl. Esetleg beteheted a mélyhűtőbe 30 percre, de ennél tovább ne fagyaszd, mert a kekszalap kőkemény lesz, a töltelék pedig elveszíti a krémességét.

13 oltári sajttorta >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss