Almás-túrós muffin madártej jégkrémmel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db citrom
  • 1 db savanykás alma
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 5-6 dkg mazsola
  • 25 dkg túró
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • A díszítéshez:
  • 12 gombóc madártej fagylalt

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A megpucolt, apró kockára vágott almát keverjük össze a citrom reszelt héjával és kifacsart levével. Egy másik tálban keverjük össze a száraz keveréket (liszt, sütőpor, mazsola).

    2. A tojást robotgép segítségével habosítsuk fel a cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott margarint, a túrót, a tejet, a száraz keveréket, végül forgassuk bele a citromos almát.

    3. A keveréket töltsük a muffinpapírral kibélelt formákba, és előmelegített 180°C fokos sütőben süssük kb. 20-25 percig.

    4. Még melegen kínáljuk madártej jégkrémmel.

Megjegyzés

Fotó: Carte d´Or

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek