Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pásztortarhonya

default user icon
7 4.7/5

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 4- 5 nagyobb darab krumpli
  • 1 szál száraz kolbász
  • 50 dkg tarhonya
  • 8 cl olaj
  • 1 csipet bors
  • pirospaprika

Elkészítés

    1. A hagymát, a krumplit megpucoljuk, apróra vágjuk. A kolbászt tetszőleges vastagságúsra felszeleteljük.
    2. A tarhonyát az előre felforrósított olajban megpirítjuk, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinszteljük. Levesszük a tűzről. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, ízlés szerint. Ezután mehet bele a krumpli és kolbász bele, majd annyi vízzel felöntöjük, hogy ellepje az egészet, de ez a mennyiség legyen kétszer annyi, mint amennyi tarhonyát használtunk. Időközönként keverjük meg.
    3. Amikor a víz kezd elleforrni róla, fedjük le, és alacsony hőmérsékleten pároljuk addig, amíg a tarhonya meg nempuhul. Nem kell, hogy teljesen száraz legyen, a krumpli és a tarhonya úgyis felszívja azt a kicsit, ami marad.

    PÁSZTORTARHONYA BOGRÁCSBAN 

    HEGYI PÖRKÖLT BOGRÁCSBAN 

    Videó! Így készítheted el a pásztortarhonyát! >>> 

Megjegyzés

Ez az adag kb. 6 embernek elég, tartalmas, laktató és nagyon finom!!! Én javaslom a krumpli figyelését is, mert vannak rosszabb minőségű krumplik, amik nehezebben főnek.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Rozykate
Valami finom, friss saláta illik ehhez a fogáshoz. Vagy savanyúság...például paprikában töltött káposzta, csalamádé...
Kerria
Nagyon jó recept, és ami Anyukaként számít, gyorsan készen van! Én szalonnát, hagymát, és a tarhonyát megpirítom olajon, majd pirospaprikát, borsot és sót teszek hozzá, és felöntöm vízzel. Közben megpucolom a krumplit, darabolva hozzáadom valamennyi babérlevéllel, és ismét felöntöm vízzel. Legvégén, amikor puha minden (mi szét főtten szeretjük) teszek bele virslit, mert mi a kolbászt nem szeretjük főzve... Ez egy egyszerű recept, és jól is lakik vele aki ezt eszik!
tamaracskaa
Én még lecsót szoktam bele tenni, és egy kis csípőset:) Kiadós étel:)
eve958
Én füstölt szalonnát pirítottam alá - nem ártott meg neki ;-)
Anyu005
Nekem annyi hozzáfűznivalóm lenne hogy a hagymát a tarhonyával együtt tegyük oda.Amúgy finom tényleg és hamar elkészül :)
bitoneb
Én nem szoktam főzni a tarhonyát, hanem a hagymával megpirítom, felengedem kétszeres mennyiségű vízzel, felforralom és leborítom 20-25 perc alatt a saját gőzében megpuhul.. És nem fő szét, nem ég oda...
tenshi
Én is gyakran készítem el ezt az ételt azzal a különbséggel, hogy - mivel pásztor étel - meg lehet bolondítani sült szalonnával. Tehát a hagymát az apróra vágott szalonna kisült zsírján dinsztelem, ezután jöhet bele a többi hozzávaló. Amikor elkészült az étel, tálalásnál kínálom a tetejére az apró pirosra sütött, és melegen tartott szalonnakockákat. Kovászos uborkával, de másfajta savanyúsággal is nagyon finom!

Hasonló Receptek

Magazin