Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-krémes pite

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés tejföl
  • Az almatöltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 3 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • kevés fahéj
  • A krémhez:
  • 2 tojás
  • 2 kanál cukor
  • 2 kanál liszt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk
    belőle.

    Az alma töltelékhez az almát lereszeljük, és kevés margarinon megpároljuk, majd cukorral és fahéjjal ízesítjük.

    A krémhez a puha margarint a cukorral jól kikeverjük és félretesszük. A tojást, a cukorral és a liszttel meg a vaníliás cukrokkal a tejben felfűzzük, folyamatos
    kevergetés mellett. Kihűtjük, és a margarint cukorral is összekeverjük.

    Az alsó lapra kenjük a krémet, rátesszük a második lapot, erre jön az az alma töltelék, befedjük a 3. lappal. A tetejét porcukorral hintjük meg.

Megjegyzés

A receptet Molnár Mihályné Küldte.

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin