Zserbó szeletek

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg finom liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1,5 dl tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg darált dió
  • 2 citrom reszelt héja
  • 60 dkg baracklekvár
  • A tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
  • 2 evőkanál ét olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt. Összegyúrjuk a tésztát, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.

A cipókból 4 lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval. Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, és bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss