Elkészítés: A tésztához elkeverem a cukrot, a margarint, a tejfölt és a kakaóport a 4 tojássárgájával, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert fehérjét. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben. előmelegített sütőben megsütöm. Elég vékony lesz, de ketté kell majd vágni.
Amíg sül, elkészítem a krémet. Megolvasztom a margarint a cukorral, és belekeverem a búzadarát (a darát NEM kell megfőzni), valamint a mandulaaromát. Gyakran kevergetem, amíg hűl.
A kihűlt tésztát kettévágom, rákenem a majdnem teljesen kihűlt krémet (vigyázzatok, ha teljesen kihűlt, megkeményedik, és nem lehet kenni). A tejszínt felverem a habfixálóval, és a zöld krémre kenem. Aztán jöhet rá a tészta másik fele, majd a tortabevonó. Díszítésnek hagyok egy keveset a tejszínből, és keverek hozzá néhány csepp mandulaaromát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre