Sütőtökös-pekándiós kuglóf

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tök húsát finomra reszeljük. A habosra kevert vajat a cukor felével együtt simára dolgozzuk. Egymás után hozzáadjuk a szétválasztott tojások sárgáját, a sót és a citromhéjat, majd belekeverjük a joghurtot és a kinyomkodott tököt.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a mézeskalácsfűszerrel és a durvára aprított pekándióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral együtt habbá verjük, és a lisztes keverékkel váltogatva, lazán a vajas masszába forgatjuk.
  3. A tésztát kivajazott, liszttel meghintett 24 cm-es kuglófformába töltjük, és az előmelegített sütő alsó sínjére tolva sütjük 50-60 percig. Tűpróba után a sütőből kivéve rövid ideig pihentetjük, majd rácsra borítva hűlni hagyjuk.
  4. A baracklekvárt egy kevés vízzel együtt felmelegítjük, és vékonyan beecseteljük vele a kuglófot. Végül rácsorgatjuk a porcukorból, valamint a citromléből kevert mázat, és hagyjuk teljesen megszáradni.

SÜTŐTÖKÖS RECEPTEK >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss