Sonkás kifli

MME MME
2 4.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojássárga
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 1 doboz tejföl
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg sonkás felvágott
  • 1 evőkanál tejföl
  • Bors

Elkészítés

1.

Az élesztőt kis cukros tejben felfuttatjuk, közben a hozzávalókat egy tálban összekészítjük, majd a felfutott élesztőt is rákanalazzuk. Összegyúrjuk, hogy közepes lágyságú tésztát kapjunk. Szükség szerint tejföllel lágyítjuk.

2.

A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és kb. 20 percet pihentetjük. Közben a felvágottat vagy szalámit ledaráljuk, összedolgozzuk a tejföllel, és a borssal.

3.

A tésztát kerekre sodorjuk, és 8 részre vágjuk, szélesebb felére tesszük a tölteléket, szorosan feltekerjük, kissé meghajlítjuk kifli formára. A tojásfehérjével megkenjük, kivajazott tepsibe tesszük, és 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Dupla adaggal érdemes sütni, mert nagyon hamar elfogy. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss