Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a vége: eltűnik a képernyőről a Séfek séfe

A TV2 ma közleményben jelentette be, hogy a népszerű gasztroreality már csak pár napig lesz látható.

A Séfek séfe idén szeptemberben tért vissza a TV2-re, ám picivel több mint egy hónap után már le is kerül a műsorról, ugyanis véget ér a jelenleg is látható, ötödik évad. A gasztroreality most először fut teljesen egyszerre a nagy rivális A Konyhafőnökkel, és hatalmas meglepetésre zsinórban harmadik hete minden alkalommal legyőzte az RTL-es produkciót.

A Séfek séfe ötödik szezonja már csak pár napig, október 2. és 6. között lesz látható a TV2-n és pénteken kiderül, hogy ki lesz a műsor ötödik győztese. A nyertes nemcsak a tízmilliós fődíjat zsebeli be, hanem egy kéthetes franciaországi szakmai továbbképzésen is részt vehet, melyre a világ egyik leghíresebb séfiskolájában kerül sor.

Már csak nyolcan vannak versenyben

A három séf, Wolf András, Vomberg Frigyes és Krausz Gábor csapataiból már csak 3-3, illetve 2 játékos maradt versenyben. Zupkó Tamás, Balog Martin, Jambrik Bea, Balogh Roland, Ádám Orsi, Fejes Rudolf, Zörgő János és Gajdos Dávid küzdenek a Séfek séfe cím elnyeréséért.

Hétfőtől szerdáig tartanak a csapatversenyek, melyeket csütörtökön egy kétfordulós elődöntő, pénteken pedig a maratoni döntő követ. Az elődöntőbe csak öt versenyző jut be, ahol a műsor séfjei már nem segíthetnek csapattagjaiknak. Az elődöntő elején az első feladat előtt az is kiderül, milyen jelentősége van az addig gyűjtögetett Nap Séfe kitűzőknek.

Az első kör után Wolf András, Vomberg Frigyes és Krausz Gábor vakon kóstolja és értékeli az eléjük tálalt fogásokat. 3 vendég kóstoló is érkezik a segítségükre, méghozzá nem is akárkik, Michelin-csillagos éttermek képviselői csatlakoznak hozzájuk. A nap végére pedig két séf-jelölt számára véget ér a küzdelem, és kialakul a döntős mezőny – olvasható a közleményben.

Pénteken döntő

A döntőben kétórás, embert próbáló munka vár a versenyzőkre. Háromfogásos menüjüket korábbi csapattársaik segítségével készítik majd el, és séfjeik már csak szurkolhatnak tanítványaiknak.

A Séfek Séfe fődíjáról ezúttal Michelin-csillagos éttermek és Michelin tányér ajánlást kapott éttermek séfei döntenek, név szerint: Vadász Imre, Csillag Richárd, Varga Dániel, Somodi Péter, Gyűjtő Ádám, Tóth Szilárd és Koppány Levente. Az este végén kiderül, ki lesz a Séfek Séfe, ki viheti haza a tízmillió forintos fődíjat és a franciaországi szakmai továbbképzést, a világ egyik leghíresebb séf iskolájában.

Borítókép: TV2

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss