Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozart torta

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
  • 8 dkg liszt
  • 4 dkg kakaó (holland)
  • 1 tk sütőpor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg étcsokoládé (reszelt)
  • 3 dkg vaj (olvasztott)
  • 5 db tojás (nagy)
  • 1 csipet só
  • A töltelék és bevonó hozzávalói:
  • 25 dkg mogyorókrém (Nutella)
  • 20 dkg marcipán
  • 1/2 tubus ételszínezék (zöld színű, (természetes)

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a kakaóval, majd átszitáljuk. Ezután hozzáreszeljük a csokoládét.
  2. A tojások fehérjét elkezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot.
  3. Amikor már kemény a hab, szintén állandó keverés mellett, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután hozzácsorgatjuk az olvasztott, és kihűtött vajat, majd állandókeverés mellett, hozzá kanalazzuk a lisztes-kakaós-csokoládés keveréket, és simára keverjük.
  4. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, (v. zsírozzuk és lisztezzük ki) majd egyenletesen beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük, közepes hőmérsékleten 30-35 percig, tűpróbáig sütjük. (Légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem.)
  5. A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra tesszük és teljesen kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt, két egyforma lappá vágjuk, majd megtöltjük, és bevonjuk: az alsó tésztalapot megkenjük ízlés szerint mogyorókrémmel, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot és azt is lekenjük vékonyan.
  6. A marcipánt összegyúrjuk a zöld színű ételszínezővel, majd a porcukorral megszórt sütőpapíron kinyújtjuk torta méretűre.
  7. Ezután a kinyújtott marcipánt óvatosan ráhelyezzük a torta tetejére, majd ízlés szerint megcsorgatjuk olvasztott csokoládéval. Pár órát állni hagyjuk, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt, ízlés szerint felszeleteljük, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés

Pár napig hűvös helyen, vagy hűtőben eltartható, sőt...... az ízek még jobban összeérnek! (Készen is vásárolhatunk zöld színű marcipánt, akkor csak kicsit gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki torta méretűre!) - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss