Mézeskalácsos tiramisu

MME MME
20 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. A mandarint szitán lecsöpögtetjük, a levét egy tálban felfogjuk.
  2. A kekszet összemorzsoljuk, és a felét a desszertes kelyhek aljára szórjuk. A kávét és a likőrt elkeverjük és a keksz másik felével, majd megszórjuk mézeskalács fűszerkeverékkel.
  3. A mascarponét 6 evőkanál mandarinlével és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A kelyhekbe rétegezzük a krémet a mandarinnal és a keksz másik felével. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük.

Tetejét kakaóval szórhatjuk meg, vagy kevés morzsával és 1-2 mandarinszelettel tálalhatjuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss