Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Maradékmentés felsőfokon: ezért ne dobd ki a paprika csumáját!

default user icon
MME
A paprika feldolgozása során keletkező hulladékot – a paprika csumáját – van, aki megeszi, más a szemétbe vagy jobb esetben a komposztba dobja. Ha eddig te is az utóbbiak közé tartoztál, mutatjuk, hogy miként hasznosíthatod ezt az apró, hulladéknak semmiképp sem nevezhető részét egyik kedvenc zöldségünknek.

A paprika zamatos ízére télen hiába vágyunk, hiszen a boltokban, zöldségeseknél kapható melegházinak az íze meg sem közelít a kertből frissen szedettét. Pedig a levesek, pörköltek, alaplevek ízét feldobja már egy kisebb darab is. Ezért jó, ha a nyáron például lecsókészítésénél, befőzésnél  keletkező maradékot eltesszük a hideg téli napokra. A Ripost cikkében elárulta, hogyan őrizhetjük meg a nyár ízét a hűvös téli napokra.

Így tedd el

A megmosott és a paprika húsától megszabadított csumát a legegyszerűbben fagyasztással tudod tartósítani. Hogyan fagyaszd le? A csumákat tedd egy tálcára, és dugd be a fagyasztóba 24 órára. Ezután vedd ki, pakold egy visszazárható zacskóba vagy jól záródó dobozba és tedd vissza a fagyasztóba. A legfontosabb, hogy ne ömlesztve tedd a zacskóba a friss csumákat, mert akkor összeragadnak, és nem tudsz egy-két darabot kivenni – pedig egy húslevesbe vagy egy csirkepörköltbe bőven elég annyi.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss