Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandzsúriai csirke

4 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét vékony csíkokra vágjuk, liszttel megszórjuk úgy, hogy mindenütt befedje. Forró serpenyőben vagy wokban kevés olajon megsütjük, amíg kicsit meg nem pirul a hús, közben sózzuk és borsozzuk. Ha ez kész, kivesszük szűrőlapáttal a húst és félretesszük.

A serpenyő aljába most teszünk még egy kis olajat amellé, ami maradt, és hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát és a feldarabolt chilit. 2 percig közepes lángon sütjük, majd jöhet bele a ketchup, a méz és a gyömbér. Összeforraljuk - akkor jó, amikor a ketchup kicsit elkezd barnulni. Ekkor mehet bele vissza a csirke, és addig sütjük nagy lángon, amíg minden csirkedarabot be nem borít a sűrű mártás.

Megjegyzés

Igen, ketchup. Valóban ez a titka az Indiába szakadt kínaiak kedvencének, a mandzsúriai csirkének.

Az igazi kínai kajához persze nincs sok köze, de az íze nagyban hasonlít a budapesti kínai büfék hasonló, édes sült csirkéihez! A ketcup pedig egyáltalán nem érződik rajta, a chili és a fokhagyma nagyon érdekes karaktert ad neki.
- komuvesa

Ezek is érdekelhetnek

Friss