Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnakrémes torta

60 perc
mester
megfizethető
13 adag
Hozzávalók
  • 6 db tojássárgája
  • 3 ek cukor
  • 1 ek víz
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 7 ek liszt
  • 3 ek eritrit
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 6 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 3 csomag málna ízű puding
  • 9 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 6 dkg porcukor
  • 6 dkg eritrit
  • 5 dl hulala tejszínhab
  • 1 csomag habfixáló
  • 50 dkg málna (friss vagy fagyasztott)
  • málna színezék
  • A tetejére:
  • málna vagy szeder

Elkészítés

  1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd beleszitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és összekeverjük. Hozzáadjuk az eritritet és a vaníliás cukort is. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, kivajazzuk és beleöntjük a tésztát. 170 c fokon megsütjük tűpróbáig.
  2. A piskótát hagyjuk kihűlni teljesen egy helyen elvágjuk középen.
  3. A pudingot a csomagoláson található előírás szerint tejjel megfőzzük. A margarint áttörjük a cukorral, a habot felverjük a habfixálóval. A kihűlt pudinghoz hozzádolgozzuk a margarint, majd adagokban hozzáadjuk a málnát. Ha szükséges, adunk hozzá kevés málna színezéket hogy szép színe legyen.
  4. A krémmel megtöltjük a piskótalapot. A krémből a torta tetejére és oldalára is hagyunk. Kívül is szépen eldolgozzuk, megszórjuk gyöngyökkel, málnával, csokidarabokkal, vagy amivel szeretnénk. Tetejét habbal díszítjük. 

10+1 VERHETETLEN MÁLNÁS DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

10 BÉKEBELI CUKRÁSZSÜTEMÉNY, AMIT A MAI NAPIG IMÁDUNK! >>> 

Megjegyzés

Málna krém torta Zsanette módra - Zsanette íz világ Gastro&Konyhája

Ezek is érdekelhetnek

Friss