Kukoricatócsni (Tarkedli)

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 8–10 ek kukoricaliszt
  • 40 dkg fagyasztott kukorica (konzerv is lehet)
  • 2 db tojás
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek étolaj
  • 1 dl víz (vagy tej)
  • 1/2 mk gluténmentes sütőpor
  • késhegynyi őrölt fekete bors
  • 1 tk só
  • A sütéshez:
  • 4 ek étolaj

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olajon, kis lángon megfonnyasztjuk.
  2. A tojást a vízzel (vagy tejjel) felverjük, a kukoricaliszttel és a sütőporral simára keverjük, majd sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával és a pirított hagymával fűszerezzük.
  3. A kukoricát a tésztába keverjük. Ebből a masszából lepényeket sütünk. Egy serpenyőbe vagy talkedlisütőbe (tarkedli) olajat forrósítunk, egy evőkanál halmot rakunk bele, ellapítjuk, mindkét oldalát kb. 3 perc alatt megsütjük.
  4. Tálalhatjuk önmagában, esetleg metélőhagymás tejföl kíséretében, de köretként szaftos húsokhoz is illik.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss