hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-sajtos kifli

120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • pici cukor az élesztő felfuttatásához
  • 5 dl tej
  • 2 dl étolaj
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 evőkanál citromlé
  • fél marék só
  • A töltelékhez:
  • 1 rövidebb szál csípős kolbász
  • 8 db kockasajt (csípőspaprikás)
  • pici olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral 1 dl tejben megfuttatom. Mikor jól feljött, hozzáadom a liszthez, és a többi hozzávalóval jól kidagasztom.(maradék tej, só, olaj, ecet, citromlé). Jó félórát kelesztem, majd 8 cipóra osztom.

A cipókat köralakúra kinyújtom, majd 8 cikkre szeletelem. A kolbászt kb. 2-3 mm vastagságúra szeletelem, majd kettévágom a szeleteket(így könnyebb vele dolgozni, mert nem nagyon nagyok a cikkek). Minden cikk szélesebb végére ráteszek fél karika kolbászt. 1 kockasajtot elosztok 8 felé, és ezt is a kolbászra teszem. Ezután a tészta két végét behajtom, hogy fedje a sajtot és a kolbászt kicsit (különben kifolyna a sajt), és feltekerem.

Étolajjal megkenem a tepsit, és erre rakom a megtöltött kifliket, megkenem tojással a tetejüket, majd reszelt sajtot hintek a tetejére. Ezután fél órát pihentetem, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütöm.

Megjegyzés

Két tepsibe fér bele, összesen 64 db kifli lesz belőle. Nagyon finom, több nap múlva is. Ha marad belőle. - jabaki2

Ezek is érdekelhetnek

Friss