Elkészítés: A fűszereket és a nátriumbenzoátot egy liternyi vízben felforraljuk. Apróra vágjuk a paradicsomot, a vöröshagymát, a zellerszárat, és a zöldpaprikát, majd az egészet nagy lábosba tesszük. Rászórjuk a sót és a cukrot. Addig pihentetjük, amíg a cukor és a só fel nem szívódik. Rászűrjük a fűszeres levet, az egészet felforraljuk, majd lassú tűzön még nagyjából 2 óra hosszat főzzük. Ha kihűlt, átturmixoljuk vagy átpasszírozzuk, majd ismét felforraljuk. Még forrón üvegekbe töltjük, s azonnal lekötjük.
Ha csípősen szeretjük, készíthetjük csípős paprikával, vagy adhatunk hozzá kevés chilipaprikát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre