hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellkrémes sarok

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 16 dkg kristálycukor
  • 16 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • fél dl olaj
  • A tepsi kenéséhez:
  • vaj
  • liszt
  • A pudingkrémhez:
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 13 dkg kristálycukor
  • 7 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A karamellkrémhez:
  • 14 dkg kristálycukor
  • 5,5 dl habtejszín
  • A díszítéshez:
  • kakaópor, tortadara vagy csokireszelék

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztához verjünk kemény habot a szétválasztott tojások fehérjéből meg a cukorból, keverjük bele a sárgáját. Adjuk hozzá a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, majd dolgozzuk bele az olajat. Töltsük kivajazott, liszttel meghintett 20×30 cm-es tepsibe, és előmelegített sütőben süssük meg.

2. Keverjük a pudingport csomómentesre a tejjel és 7 dkg cukorral, főzzük fel, majd hűtsük ki. Közben vízfürdőben verjük sűrűre a 7 tojásfehérjét és a többi cukrot. Emeljük ki a vízfürdőből, verjük habbá, és forgassuk a pudingba. Keverjük krémesre, és felét fessük be a kakaóporral.

3. Karamellizáljuk a 14 dkg cukrot, és öntsük hozzá a felforrósított tejszínt. Kevergetve főzzük fel, majd miután kihűlt, verjünk belőle kemény habot.

4. Kenjük meg a kakaós tésztát a világos, majd a sötét pudingkrémmel, és oszlassuk el rajta a karamellkrémet. Tegyük a hűtőbe, amíg megdermed. Vágjuk tortacikk alakú szeletekre, és díszítsük tetszés szerint.

Ezek is érdekelhetnek

Friss