Gombás hús (Stroganoff)

MME MME
3 4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Megdinszteled a hagymát a fele zsíradékban. Add hozzá a gombát, azt is dinszeled kb. 3 percig, majd kiszeded a zsiradékból a gombát egy tálba. Az előzőleg összekevert sós-borsos lisztben megforgatod a húst. Legjobb módszer, ha egy zacskóba teszed bele a lisztet a fűszerekkel, majd a húst, és addig rázod, míg mindenütt befedte a liszt.
A zsír másik felében megbarnítod a húst. Hozzáadod a gombát és a többi fűszert, a vizet. Lefedve nagyon lassan megfőzöd, pótolod a vizet, ha kell (vagy az egészet kuktába megfőzöd, nekem ez 12-15 perc alatt megvan). Mikor kész, hozzákevered a tejfölt. Rizsre tálalod.

Megjegyzés

Ezt a receptet Beef Stroganoff néven ismerik Amerikában. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss