Elkészítés: Az aszalt fügét langyos, édes fehérborba áztatjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a dióval és a mézeskalács fűszerkeverékkel. Ezután apránként hozzákeverni a margarinos masszához.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleönteni a jól kikevert tésztát. A beáztatott fügét lecsepegtetjük, majd a tészta tetejére rakosgatjuk (ízlés szerint). Előmelegített sütőben, közepes lángon 50 percig sütjük (ha a teteje kezdene túlságosan pirulni, alufóliával letakarjuk, és így sütjük tovább). A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk, és tejszínhabbal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre