• 1 csomag zselatin (15 gr) + fél csomag az eper zseléhez
• 1 csomag habfixáló
• 10 dkg porcukor
• 1 tábla fehér csoki
• 1 üveg eper lekvár (ha van, akkor házi)
• (Eper és fehér csoki a díszítéshez)
Elkészítés
Összetöröm a kekszet, és elkeverem a vajjal egy tálban. Nem teszek hozzá mást, mert elég édes a keksz. Belehelyezem egy kapcsos tortaforma aljába. Ezzel kész is a tészta :)
A krémhez a tejszínhabot felverem habbá a habfixálóval.
A görög joghurtot+ mascarponét+ vaníliás cukrot+feloldott zselatint+ olvasztott egész tábla csokit+ porcukrot összekeverem. Majd a mascarponés krémet összekeverem a felvert tejszínhabbal.
Az eper lekvárt is elkeverem egy kis feloldott zselatinnal.
Majd rétegezem. A tésztára jön a krém fele, az eper zselé, majd a krém másik fele.
Legalább egy éjszakát a hűtőben kell pihentetni.
Másnap óvatosan körbe lehet vágni és díszíteni, tejszínhabbal, reszelt fehér csokival és eperrel.
Nagyon lágy krémes és egyszerű elkészíteni.