Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehér csokoládés epres sajttorta

30 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • • Tésztához:
  • • 1 csomag zabkeksz ( 20 dkg)
  • • 12 dkg olvasztott vaj
  • • Krémhez:
  • • 1 nagy pohár görög joghurt (30 dkg)
  • • 2,5 dl habtejszín
  • • 1 csomag vaníliás cukor
  • • 20 dkg mascarpone
  • • 1 csomag zselatin (15 gr) + fél csomag az eper zseléhez
  • • 1 csomag habfixáló
  • • 10 dkg porcukor
  • • 1 tábla fehér csoki
  • • 1 üveg eper lekvár (ha van, akkor házi)
  • • (Eper és fehér csoki a díszítéshez)

Elkészítés

  1. Összetöröm a kekszet, és elkeverem a vajjal egy tálban. Nem teszek hozzá mást, mert elég édes a keksz. Belehelyezem egy kapcsos tortaforma aljába. Ezzel kész is a tészta :) A krémhez a tejszínhabot felverem habbá a habfixálóval. A görög joghurtot+ mascarponét+ vaníliás cukrot+feloldott zselatint+ olvasztott egész tábla csokit+ porcukrot összekeverem. Majd a mascarponés krémet összekeverem a felvert tejszínhabbal. Az eper lekvárt is elkeverem egy kis feloldott zselatinnal. Majd rétegezem. A tésztára jön a krém fele, az eper zselé, majd a krém másik fele. Legalább egy éjszakát a hűtőben kell pihentetni. Másnap óvatosan körbe lehet vágni és díszíteni, tejszínhabbal, reszelt fehér csokival és eperrel. Nagyon lágy krémes és egyszerű elkészíteni.

Ezek is érdekelhetnek