Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Már nem kell az első gyorsétteremig futnod, ha egy finom amerikai káposztasalátára fáj a fogad, hiszen ezzel a szuper házi coleslaw recepttel a tiéd is pont olyan ízletes lesz. A káposztának köszönhetően rengeteg C-vitamint tartalmaz, a hozzá adott szósz miatt pedig garantáljuk, hogy azok is imádni fogják, akik alapjáraton idegenkednek a nyers zöldségektől. Szóval ha eddig még nem kóstoltad, akkor most itt az ideje!
Cikk
MME
A gyors fogások listáján az elsők között szerepel a görög saláta. Ez a mediterrán étel remek választás, ha könnyű ebédet vagy vacsorát keresel. Szinte elronthatatlan, ráadásul ha szeretnénk, az alapreceptet akár fel is dobhatjuk a kedvenc alapanyagunkkal.
Amikor csak gyorsan szeretnél összedobni egy könnyű ebédet vagy vacsorát, időrabló feladatnak tűnhet a saláta mosása és szárítása. Függetlenül attól, hogy boltban vagy termelői piacon szerezted-e be, előre csomagoltat vagy frisset választottál, a salátát érdemes fogyasztás előtt megmosni, ugyanis különféle szennyeződések, sőt akár rovarok is rejtőzhetnek a levelek között.
A tojás számtalan jótékony tulajdonsággal, pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. Sokak számára nem is állhat másból a reggeli, csakis tojásból, ám mint mindenre, egy idő után a rántottára és a tükörtojásra is rá lehet unni.
Megyeri Sára, vagyis Dzsindzsa az Ehető növények nyomában sorozatában bemutatja azokat, a természetben könnyen fellelhető gyógy- és fűszernövényeket, melyek jótékony hatásait bátran kiaknázhatjuk. Ezek ráadásul nemcsak egészségesek, hanem finomak is, és könnyen válhatnak a salátánk alapjává!
Sokan nem tudják, hogy az eredeti cézársaláta nem is olasz eredetű, sőt csirkehús sincs benne! Mutatjuk, miből áll az eredeti recept, és hogyan készül ez az amúgy villámgyors saláta.
Hoztunk egy szuper grillezett barackos salátareceptet, ami sonkával és mozzarellával kiegészítve egy isteni nyári finomság. Ha egyszer megkóstoljátok, utána tuti, hogy nem marad el a repeta. Egy grillvacsora alkalmával telitalálat, de akár egy könnyed főfogásként is tálalhatod.
A nyár slágergyümölcse a dinnye, melyet a legjobb önmagában fogyasztani. A görögdinnyéből azonban sokféle fogás készíthető, melyekkel lehűthetjük magunkat a nagy melegben.
Minden évszaknak és hónapnak megvannak a saját, szezonális terményei, de igazán csak nyáron dúskálunk a zamatos és édes gyümölcsökben, melyeknek nemcsak az íze, hanem a színe is csodás. A gyümölcsökből azonban nemcsak sütemény, szörp, lekvár vagy befőtt, hanem saláta is készíthető!
A cékla egyike a vitaminokban és ásványi anyagokban leggazdagabb zöldségeinknek. Jellegzetes, földes ízű finomság, amit főként nyersen érdemes fogyasztani. Mi most céklasaláta recepteket gyűjtöttünk, kóstold meg akár mindegyiket – hidd el, érdemes!
A kora nyár kedvenc salátája az ecetes fejes saláta: friss, zöld íze tökéletesen illik a tojásos nokedlihez, de pörköltek, sültek, és más magyaros fogások mellé is kiváló választás lehet. Mutatjuk a receptet, villámgyorsan elkészítheted!
A messze földön híres görögsaláta a nyár egyik slágerétele. Jellegzetes, gazdag ízvilágának köszönhetően magában fogyasztva is isteni, de pazar választás sült és grillezett húsok mellé is.
A nagy melegben jól tesszük, ha a nehéz ételek helyett friss, ropogós salátákból és zöldségekből állítjuk össze az ebédet, és ha kerti partira vagyunk hivatalosak, akkor sem kell nagyon eltérnünk ettől: grillzöldségből is remek saláta készülhet!
Burgonyapüré helyett uborkasaláta, sült krumpli helyett coleslaw… Nyáron a köreteinket is lecseréljük, a nehéz kajákat felváltják a könnyű, hűsítő falatok. Németh Tamás, vagyis a Firkáltember most megmutatja nektek 3 kedvenc nyári salátáját, melyek tökéletesek grillhúsok mellé.
Ha valami könnyű, zöldséges fogásra vágysz, dobj össze egy szuper mascarponés brokkolisalátát. Nem kell mesterszakácsnak lenned, a következő receptvideónak hála te is lazán kirázod a kisujjadból.
A petrezselyemzöldet nagy mennyiségben húsdarálón daráljuk le, a pépet jégkockatartóban vagy bonbonos dobozban fagyasszuk le, így szükség szerint, kiolvasztás nélkül használhatjuk.
Beküldő: Rita