Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Émile Gerbeaud, vagyis magyarul: Zserbó Emil svájci származású cukrász 1884-ben érkezett Budapestre a franciaországi St. Étienne-ből, ahol jól menő cukrászdája működött. Nem véletlenül érkezett Pestre, hiszen maga az idős Kugler Henrik csábította ide, akinek nem volt utódja.
Ki volt Rézi néni? Kevesen tudják. Pedig éppen olyan jelentős alakja ő a magyar gasztronómiai irodalomnak, mint mondjuk Arany János a költészetünknek.
Sokak szerint a magyar nem is a pörköltek, paprikások és gulyások nemzete, hanem a rántott húsok (sajtok, gombák, halak stb.) nációja. Szöveg: Cserna-Szabó András
Két gasztroceleb, két kulináris sztár találkozik itt egy tányéron: Szindbád és a tatár. Szöveg: Cserna-Szabó András.
Mikszáth Kálmán, a „Nagy Palóc” igencsak szerette a hasát, ez írásművészetén és testalkatán a kor előrehaladtával egyre jobban látszott. Szöveg: Cserna-Szabó András
Három napig is főzték a kakast az Újházi-levesbe, hogy kellően puha legyen. Egy különleges étel születése! Szöveg: Cserna-Szabó András.
Így ettek ők! Ki volt az, aki még a gulyást is megette reggelire? Ki imádta a csigát tormával? És kiről neveztek el egy pisztrángos fogást?