Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Nincs olyan ember a Földön, akinek ne lenne legalább egy olyan ismerőse, aki az újévi fogadalmai közé ne tette volna be az egészségesebb étkezést. A hagyományos étrend egyik nagy gonosztevője a cukor. Számtalan ételbe kerül embertelen mennyiségben, legyen szó édességről, desszertről vagy éppen üdítőitalokról.
Amikor valaki diétázik - fogyási vagy gyógyulási céllal - többnyire a legnehezebb a cukrot, a süteményeket - az édes ízt elengedni. Mivel a mesterségesen előállított édesítők hosszútávon nem fogyaszthatóak kellemetlen emésztőrendszerben jelentkező mellékhatások nélkül, érdemes előnyben részesíteni a valamennyivel drágább, de természetes édesítő hatású, cukormentes szereket. Házigazdánk három részes cikksorozatban mutatja be a legnépszerűbbeket - a befejező részben az eritritet.
Amikor valaki diétázik - fogyási vagy gyógyulási céllal - többnyire a legnehezebb a cukrot, a süteményeket - az édes ízt elengedni. Mivel a mesterségesen előállított édesítők hosszútávon nem fogyaszthatóak kellemetlen emésztőrendszerben jelentkező mellékhatások nélkül, érdemes előnyben részesíteni a valamennyivel drágább, de természetes édesítő hatású, cukormentes szereket. Házigazdánk három részes cikksorozatban mutatja be a legnépszerűbbeket - most a sztívia van soron.
A Közép- és Dél-Amerikában őshonos sztívia, amit az ott élő indiánok már 200 éve használnak édesítésre, igazi szupersztár a növények között, hiszen több pozitív hatása is van az emberi szervezetre.
Ma már nemcsak a bioboltok, de a nagyobb élelmiszerüzletek polcain is ott sorakoznak az egészséges cukorpótlók. De melyiket mire és hogyan használhatjuk? Megmutatjuk!