Mindmegette.hu
Recept
Vass Lászlóné
Cikk
Mindmegette
A csillagtökből, vagy más néven patisszonból rendkívül ízletes ételeket főzhetünk, leggyakrabban mégis a rántott változatát fogyasztjuk. Pedig a fiatal és zsenge csillagtökből mennyei rakott vagy töltött étel, sőt akár lecsó, saláta vagy ízletes leves is készülhet. Alacsony kalóriatartalma miatt pedig a diétába is bátran beilleszthető.
MME
A patisszon, vagy más néven csillagtök egy különleges zöldségünk, amit legtöbben rántva fogyasztanak. Ám szerencsére ennél sokkal izgalmasabban is elkészíthető – mutatjuk a mi kedvenc receptjeinket!
Mi magyarok jól tudjuk, hogy rántani nem csak a húst lehet. Bundázunk mindent, legyen az hús, belsőség, zöldség vagy gyümölcs, és ha nem is a legegészségesebb fogások ezek, a mennyei ízek mindenért kárpótolnak!
Ha imádod a panírozott fogásokat, de a rántott hús már a könyöködön jön ki, akkor mutatunk néhány vega alternatívát, amit érdemes kipróbálni. Válogatásunkban most bundás zöldségeket gyűjtöttünk össze, amiket sült krumplival, rizzsel, friss salátával vagy akár mártogatósba tunkolva, önmagában is fogyaszthatsz. Nálatok melyik a kedvenc?