Előkészítés: A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, kissé kiverjük, fél órára besózzuk. A gombát megtisztítjuk, hámozatlanul vastagabb szeletekre vágjuk. Megmossuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, a zöldpaprikát kicsumázzuk, ereit, magjait eltávolítjuk, húsát felkarikázzuk. A paradicsomot meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk. A hússzeleteket 3 evőkanállisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk, és az olajban mindkét oldalukon hirtelen elősütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, fedő alatt 10 percig pároljuk. Visszatesszük az edénybe a hússzeleteket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk. Simára keverjük a tejfölt 1 kávéskanál liszttel, a mártáshoz adjuk, jól összeforraljuk. A bordákat tálra rendezzük, bevonjuk a mártással, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Galuska illik hozzá.